top of page

Šafranas

Kašmyras – rojus žemėje, dėl kurio kovoja jau daug metų trys šalys. Šiuo metu tai yra ginčytina teritorija Azijoje tarp Pakistano, Indijos ir Kinijos. Atskridus į Srinagaro miestą Kašmyro regione reikėjo praeiti 6 – 7 patikrinimo postus. Karinė armija, važiuojantys rytais konvojai kas 15 – 20 min, saugojantys kelius ir Kašmyro slėnį stovintys kareiviai – rojaus kasdienybė.


Šafranas:


Tai ypatingo gražumo vieta. Oras kvepia gėlėmis, akys džiaugiasi Himalajų kalnų vilkstinėmis, o nosį kutena rožių ir šafrano ore tvyrantys kvapai. Tad šį kartą apie Kašmyro šafraną, vadinamą raudonuoju auksu ir kodėl jis geriausias pasaulyje. Daugelis ekspertų sutinka, kad Himalajuose augantis šafranas (botaninis pavadinimas: Crocus Sativus Kashmirianus) yra geriausias pasaulyje. Dar kitaip jis vadinamas zafran, kesar arba kong.

Norint surinkti vieną kilogramą šafrano reikia surinkti puse milijono gėlių stigmų, kurios beje renkamos rankomis. Tad mažiausiai reikia 150 000 gėlių šiam kiekiui (1 kg) šafrano išgauti.

Kašmyro šafranas auga gerose klimato sąlygose ir be galo derlingoje žemėje. Himalajų šafranas Kašmyre turi ilgiausias stigmas iš visų šafrano rūšių.

Istoriškai šafranas buvo naudojamas kaip dažymo priemonė maistui ir tekstilei.

Terapinės savybės: afrodiziakas, didina libido, gerina atmintį, mažina apetitą.



Kvepalai:


Šafrano kvepalai nominuojami kaip vieni geriausių ir tauriausių pasaulyje. Kašmyre gaminamas šafrano ataras yra sunkios auksinės spalvos, turi gilų, sodrų, ilgai išliekantį poskonį. ir Jei augalų pasaulyje rožė vadinama karalienė tai šafranas pelnytai gali būti tituluojamas augalų karaliumi.


Arbata:


O jei niekada negėrėte šafrano arbatos rekomenduoju išbandyti šį receptą: - 3 stigmos šafrano; - arbatinis šaukštelis medaus; - 0,5 arbatinio šaukštelio migdolų drožlių.


Šiam gėrimui turiu vieną žodį D-I-E-V-I-Š-K-A

12 peržiūrų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

1 Comment


Harry Parker
Harry Parker
prieš 2 dienas

Hello

Like
bottom of page